您好,欢迎来到东饰资讯网。
搜索
您的当前位置:首页2021-2022学年浙江省A9协作体联考高三(上)返校英语试卷(附答案详解)

2021-2022学年浙江省A9协作体联考高三(上)返校英语试卷(附答案详解)

来源:东饰资讯网
2021-2022学年浙江省A9协作体联考高三(上)返校英语试卷

一、阅读理解(本大题共10小题,共25.0分)

A

Kenneth Wei is an extraordinary senior at Mount Sinai High School.After completing Advanced PlacementAP courses,he becomes an AP Scholar with Distinction.The 18-year-old has many interests.He followed optional courses ranging from psychology to computer programming."I just really wanted to enjoy my high school experience and not focus too much on academics,which stress many people out," he said.

Over the past two summers,Wei has worked at Brookhaven National Laboratory to pay for his school fee,where he was recognized for his contributions to his research.Athletics also figures significantly in Wei's life.He holds a record in track."I love track because mostly it is individual.When you achieve results,you can certainly owe these to the hard work of your own," he said.In addition to track and fields,Wei shows constant enthusiasm for music.He played the piano since he was 7.

Even more active at school,Wei joined the student government,finally serving as president in his senior year.Meanwhile,he involved himself in volunteer activities. "Even though we don't give a reward,to see a product of your work is just satisfying," he said.

For Scott MacEvoy,Wei's school advisor,his good character stands out. "While he is perfectly capable,he's always modest and respectful," MacEvoy said.

The multitalented Wei always offers one suggestion to others. "Remember,do not limit yourselves.If you are a musician,you don't always stay a musician.Whatever your talents are,you can always branch out and go beyond your comfort zone.You will discover your new self.That surprises yourself and other people."

1.Which of the following can be learned from the passage ______

A. Kenneth Wei attaches great importance to his academics.

B. Kenneth Wei is doing his best to be an all-round person.

C. Kenneth Wei has joined the government and become an official.

D. Kenneth Wei shows great interest in track for it requires teamwork.

2.What message is conveyed in the suggestion by Kenneth Wei in the last paragraph ______

A. There are spots in the sun.

B. Many hands make light work.

C. He who is ashamed of asking is ashamed of learning.

D. Success is not to conquer others,but to conquer oneself.

3.In which of the following magazines can you most probably find the text ______

A. Kids&Teens. B. Health&Fitness.

C. World culture. D. Scientific American.

B

The majority of humans are able to recognize about 1 million different colors.But some people can't recognize this many because of something called colorblindness.If someone is colorblind,that means they can't see as many colors as others,or,in rare cases,can't see any colors at all.

There are three cone-shaped cells at the back of our eyes that allow us to see colors.These cells absorb light waves and send a message to the brain,where the image is processed.

If something is wrong with these cone-shaped cells,this can result in colorblindness.

Thankfully,special color-correcting glasses have already been made to help fix some types of colorblindness.Now,according to new research published in Optics Letters,scientists have brought this solution one step further.

Sharon Karepov and Tal Ellenbogen,engineers from Tel Aviv University in Israel,have found a way to apply this technology to contact lenses(眼镜).This is good news for the millions of people worldwide who suffer from colorblindness.

One of the most common types of colorblindness is red-green colorblindness.People who have this specific type of visual disadvantage have difficulty telling apart the colors red and green. "Problems with distinguishing red from green interrupt simple daily routines such as deciding whether a banana is ripe," Karepov explained.

Karepov also stressed the importance of applying this finding to create special contact lenses instead of relying on color-correcting glasses.

"Glasses based on this correction concept are commercially available.However,they are significantly heavier than contact lenses." Karepov continued. "Our contact lenses create a customized,simple and durable way to correct these disadvantages."

This new research is groundbreaking.In addition to offering those who are colorblind another option,it may lead to solution to other visual impairments.

4.What can cause colorblindness according to the text ______

A. Only one type of cone-shaped cell exists in the eyes.

B. Cone-shaped cells cannot process images received.

C. The brain fails to absorb light waves.

D. Cone-shaped cells in the eyes don't work properly.

5.What is the advantage of the special contact lenses over the color-correcting glasses ______

A. They are easier to make and use.

B. They are much cheaper and durable.

C. They are much lighter and simpler.

D. They can help correct colorblindness.

6.Why is Sharon Karepov and Tal Ellenbogen's finding groundbreaking ______

A. It has led to a cure for colorblindness.

B. It has found causes of visual impairments.

C. It could help solve other visual impairments.

D. It has helped to develop glasses to fix visual impairments.

C

For many white-collar workers around the world,the recent pandemic has meant having to work from home.Their usual office location has been out of bounds.This means different working practices,which have advantages and disadvantages for employees.But the big question is,"Will they ever see their offices again"

Home working has made people realize what tasks they can perform at home,rather than enduring a commute to the office to do the same thing.It has given them more time with the familythey've been sleeping better and have saved money by not travelling or buying lunches on the go.And recent research suggests the majority of people working from home are just as productive.

For some people,this could be a permanent arrangement.In the UKfifty of the biggest employers questioned by BBChave said they have no plans to return all staff to the office full-time in the near future.Of course,one main reason is that firms couldn't see a way of accommodating large numbers of staff while social distancing regulations were still in place.But BBC also heard from some smaller businesses who are deciding to abandon their offices altogether.

Other bigger companies are also looking at winding up offices to save money as many jobs can be performed remotely.Peter Cheese,head of the Chartered Institute of Personnel and Development,told BBC"We're at a moment of real change in the world of work,driven by big existential crises."

But this isn't great news for everyone.Some employees can feel isolated at home,and there's less opportunity to network or learn from other people,especially if they're a new recruit.Also,city centers may suffer most from a change in working habits.Shops and cafes rely on the footfall of office workers,and without them,they face closure.The future is still uncertain,which is why it may be too early to say where our desks will be permanently located.But the office of the future may be your home.

7.What's the good news for companies allowing home working ______

A. They don't pay as many salaries as before.

B. They don't have to pay rent for offices.

C. Their employees spend more time with family.

D. Most of their employees work just as productively.

8.What can we infer from paragraph 3 ______

A. Half employers will not return all staff to the office full-time.

B. Large numbers of staff will lose their job.

C. Some employees won't see their offices again.

D. Firms couldn't deal with social distancing regulations.

9.What attitude does the author hold to the office change ______

A. Objective. B. Indifferent. C. Positive. D. Negative.

10.What does the underlined phrase "winding up" in paragraph 4 mean ______

A. moving B. transforming C. sharing D. shutting

二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)

Having an older brother comes with plenty of benefits.Big brothers tend to look out for their younger counterparts.Despite the occasional rocky moment here and there,many siblings(兄弟姐妹)enjoy life-long close relationships. (1) .It reveals that children with older brothers take longer when it comes to developing language skills.

The study,conducted by a group of researchers in Paris,France,builds upon previous research that having older siblings is associated with poor development of language skills. (2) .Only children with an older brother have these linguistic difficulties.

One would assume that children with older brothers would grow up around more conversation on a daily basis,thus speeding up their language development. (3) .Researchers studied more than 1000 children from birth to the age of five-and-a-half years old.Each child's language skills were tested at ages 23and 5.5using tests specially designed to measure numerous aspects of language development such as vocabulary and verbal reasoning.

What the research team discovered was significantchildren with an older brother had,on average,a two-month delay in their language development compared to studied children with an older sister. (4) .One is that older sisters tend to talk more often than older brothers,which would compensate for parents potentially being less present than they were for their first child.The other is that older sisters usually compete with their siblings less than older brothers for their parents' attention.

Up to now,the study's authors say they can't say for certain why children with older brothers have a harder time developing language skills. (5) .

A.However,a new study finds an interesting disadvantage.

B.No one knows exactly the reason why children with brother speak later.

C.But younger children are often ignored by older brothers for some reason.

D.As far as explaining this phenomenon,researchers have proposed two assumptions.

E.Now,researchers say they have refined those findings to come to a more specific conclusion.

F.In the future they would like to investigate if culture or location contributes to this phenomenon.

G.Yet researchers say such children actually take longer than their older brothers to begin developing these skills.

11. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G

12. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G

13. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G

14. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G

15. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G

三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)

I was driving 80 miles per hour along the road Wednesday.I knew I was going too fast,but it was the only(16) I had.My dog,Jett,was dying in the(17).

About a half an hour earlier I received a call from my daughter.A ball got(18) in Jett's throat He was struggling to(19).I raced home to see if I could help,but the dog's mouth water had made the ball too(20) to pull out by hand.So my daughter and I began our(21) to the vet's.

About halfway there,we(22) traffic due to construction.I began(23) sounding my horn,hoping to attract help and(24) catching the eye of several construction workers.In an anxious voice,I told them what had(25) to my dog.By then,Jett was lying in the backseat,not moving.Cavaja Holt was one of the workers standing there,he stuck his hand down the dog's throat and(26) the ball. (27)Jett still wasn't breathing.

And the guy behind Holt shouted out,"Breathe(28) his mouth!" And Holt did.It (29)!Jett soon began breathing again.After my dog was saved,I continued my(30) to the vet's to make sure Jett was OK and by the time I arrived the dog seemed to be doing much(31).The staff there checked the dog over and said Jett was in good health.

Later on,I realized I was so anxious that I forgot to ask the man's name and thank him on the spot.My daughter posted this story on the Internet,asking to(32) him.Meanwhile Holt posted the story too,hoping to find out(33) the dog was doing.Within minutes,someone(34) the two.On Thursday morning,I drove back to the construction site and thanked Holt(35).He's truly a hero.

16. A. ambition B. preference C. barrier D. hope

17. A. backseat B. sofa C. carpet D. bedroom

18. A. stuck B. involved C. lost D. spread

19. A. escape B. erupt C. breathe D. tremble

20. A. tough B. random C. slippery D. typical

21. A. competition B. race C. rescue D. match

22. A. got caught in B. appealed to C. ran out of D. tried out

23. A. closely B. wildly C. widely D. mildly

24. A. took up B. broke up C. went up D. ended up

25. A. happened B. possessed C. adopted D. aimed

26. A. pulled out B. checked out C. carried out D. broke out

27. A. Accordingly B. Besides C. Therefore D. However

28. A. on B. into C. for D. at

29. A. ignored B. advocated C. predicted D. worked

30. A. voyage B. tour C. trip D. transport

31. A. stronger B. worse C. better D. weaker

32. A. spot B. locate C. adopt D. recognize

33. A. what B. when C. how D. that

34. A. figured B. searched C. exchanged D. connected

35. A. in turn B. in person C. in advance D. in general

四、语法填空(本大题共1小题,共15.0分)

36.In fact,the idea of walking at least 10000 steps a day for health goes back decades to a campaign 1______ launchin Japan to promote a pedometer (计步器).Later,it was adopted in the US2______ a goal to promote good health.

"The original basis of the number was not scientifically determined," says researcher I-Min Lee of Brigham and Women's Hospital,3______ was curious to know how many steps you need to take a day to maintain good health and live a long life,so she and her colleagues designed a study that included about 17000 older women.Their average age was 72.The women all agreed to put on wearable4______ device to track their steps as they went about their day-to-day activities.5______ turns out that women who took about 4000 steps per day got a boost in longevity(长寿),(6______ compare with women who took fewer steps. "It was sort of 7______ surprise)," Lee says.

In fact,women who took 4400 steps per day,8______ average,were about 40 percent less likely 9______ die during the follow-up period of about four years than women who took 2700 steps.The findings 10______ publish Wednesday in JAMA Internal Medicine.Another surprisewomen who walked more than 7500 steps per day saw no additional boost in longevity.

五、书面表达(本大题共2小题,共40.0分)

37.假定你是李华,得知你的英国好友Jack对中国文化非常感兴趣。请根据以下要点,用英语给他写一封邮件,内容包括:

1.推荐一种中国文化;

2.介绍该文化;

3.欢迎来中国学习交流。

注意:

1.词数80左右;

2.可适当增加细节,以使行文连贯。

38.阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

The sound of the helicopter became louder. Hope and Makenna,both 11 years old,were ready.They sprang into action as soon as they heard the helicopter in their Roseville,California,neighborhood.

They heard from the helicopter loudspeaker that the police were seeking volunteers to help search for Belford.She is 97 years old with dementia(痴呆)who had wandered away on September 30 from her residential care center.They needed to find Belford before nightfall,and it was already about 4 pm.

Hope and Makenna,who were hanging out after school in a park near their homes,decided to grab their bikes to help as well.So did Hope's brother,Kashton,and his friend,Logan,both 10 years old.The four of them rode up and down the surrounding streets for more than an hour,joining dozens of other community volunteers who were looking for the woman.Hope's father,Daniel,texted her a photo of Belford so they would be able to identify the woman.

After breaking briefly for dinner,the kids jumped back on their bicycles and did another search in their community.They scanned parking lots and playgrounds.They looked behind bushes and even checked their primary school.

Then,at 630 pm just before dusk.Hope saw hera small and thin elderly woman with pale gray hair in a red button-down shirt and white pants slowly approaching a street comer.If Belford had kept walking,she would have soon ended up on one of the busiest streets in Roseville.

"Look!There she is!" Hope shouted immediately.

"Yes!Guys,that has to be her," Logan said excitedly.

The kids were delighted to find the old lady and all went over to her.They asked her,"What are you doing"but she didn't really understand them and told the kids to go away.

注意:

1.所续写短文的词数应为150左右;

2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;

3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;

4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

Paragraph 1

Considering the old woman's condition,the kids realized they had to seek for help.__________________

Paragraph 2

The kids came back home,yelling that they had found Belford.______________________

答案和解析

1.【答案】

【小题1

B【小题2D【小题3A

【解析】1B.推理判断题。本文主要写了Kenneth Wei 在学术,体育,音乐,学校活动管理等各个方面得到了全面的发展,而且根据最后一段句子"Remember,do not limit yourselves.If you are a musician,you don't always stay a musician.Whatever your talents are,you can always branch out and go beyond your comfort zone.You will discover your new self.That surprises yourself and other people.""记住,不要自己。如果你是一名音乐家,你并不总是保持一名音乐家。无论你有什么天赋,你总是可以拓展并超越你的舒适区。你会发现你的新自我。这让你自己和其他人感到惊讶。"可见他正在尽最大努力成为一个全面的人。故选B

2D.推理判断题。根据最后一段句子"Remember,do not limit yourselves.If you are a musician,you don't always stay a musician.Whatever your talents are,you can always branch out and go beyond your comfort zone.You will discover your new self.That surprises yourself and other people.""记住,不要自己。如果你是一名音乐家,你并不总是保持一名音乐家。无论你有什么天赋,你总是可以拓展并超越你的舒适区。你会发现你的新自我。这让你自己和其他人感到惊讶。"可见通过这段话可以看出他告诉读者成功不是征服别人,而是征服自己。故选D

3A.文章出处题。根据第一段Kenneth Wei is an extraordinary senior at Mount Sinai High School.After completing Advanced PlacementAP courses,he becomes an AP Scholar with Distinction.The 18-year-old has many interests.Kenneth Wei是西奈山高中的高三学生。在完成高级安置(AP)课程后,他成为了一名杰出的AP学者。并在后文中介绍了他的全面发展情况以及他的内心追求,可见是介绍青少年的成长经历并给与成长的经验,应该是出自儿童与少年这样的杂志上。A.Kids&Teens儿童和少年;B.Health&Fitness健康;C.World culture.世界文化;D.Scientific American美国科学。故选A

本文主要写了高三学生Kenneth Wei 在学术,体育,音乐,学校活动管理等各个方面得到了全面发展故事。

阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。

4.【答案】

【小题1

D【小题2C【小题3C

【解析】1D.细节理解题。根据第五段中的If something is wrong with these cone-shaped cells,this can cause problems when the brain processes the image.One of the most common types of colorblindness is red-green colorblindness.People who have this specific type of visual disadvantage have difficulty telling apart the colors red and green.(这些锥形细胞有问题,这可能会导致大脑处理图像时出现问题。最常见的一种色盲是红绿色盲。有这种视觉缺陷的人很难区分红色和绿色。)由此可知,色盲的原因是眼睛中的锥形细胞不能正常工作。故选D

2C.细节理解题。根据倒数第二段中的  "Glasses based on this correction concept are commercially available.However,they are significantly heavier than contact lenses." Karepov continued. "Our contact lenses create a customized,simple and durable way to correct these disadvantages.""基于这种矫正概念的眼镜已经上市。然而,它们比眼镜重得多。"Karepov继续说。"我们的眼镜创造了一种定制的、简单而持久的方式来纠正这些缺点。"可知眼镜的优点是更轻,更简单。结合选项,故选C

3C.细节理解题。根据第三段中的This new method is so groundbreaking because it can be customized to fix many different kinds of visual disadvantages.(这个新方法是如此的开创性,因为它可以定制来修复许多不同种类的视觉缺陷。)由此可知,Sharon KarepovTal Ellenbogen的发现具有开创性,是因为他们开发了特殊的眼镜来弥补许多视觉缺陷。故选C

这是一篇说明文。文章介绍了以色列特拉维夫大学的工程师Sharon KarepovTal Ellenbogen已经研制出一种特殊的眼镜来帮助修复一些色盲。文章还分析了色盲群体中视觉缺陷的原因,并介绍了一些目前在进行的有效、可行的,对于视力缺陷患者有帮助的一些方法,并对此持乐观的态度。

考查健康环保类阅读理解。做题时要通读全文,把握大意,然后结合题干及选项做出正确的选择。

7.【答案】

【小题1

D【小题2C【小题3A【小题4D

【解析】1D.根据第二段句子And recent research suggests the majority of people working from home are just as productive.最近的研究表明,大多数在家工作的人也同样有生产力。可知大部分居家办公的人做得和以前一样好,效率也跟之前一样高,这对居家办公的公司是个好消息。故选D

2C.推理判断题。根据第三段For some people,this could be a permanent arrangement.对一些人来说,这可能是一种永久性的安排。这里是指家庭办公。这就意味着有些员工再也见不到他们的办公室了。故选C

3A.根据第一段This means different working practices,which have advantages and disadvantages for employees.这意味着不同的工作实践,这对员工有好处也有坏处。本文作者在论述居家办公的时候既列举了它的好处也列举了它的害处,可以看出作者写这篇文章是一种客观的态度来写的,A.Objective客观的;B.Indifferent莫不关心的;C.Positive肯定的;D.Negative否定的。故选A

4D.猜测词义题。根据前文But BBC also heard from some smaller businesses who are deciding to abandon their offices altogether.但英国广播公司也听到一些小企业决定完全放弃办公室。划线句中的also本段提到的大公司的行为和上一段提到的小公司的行为一致,可见划线单词的意思应该和abandon的意思一致,意思是"关闭,结束"A.moving移动;B.transforming运输;C.sharing分享;D.shutting关闭。故选D

这是一篇说明文。在各国经历新冠肺炎疫情期间,有许多人都居家办公。雇主和雇员们都意识到,也许未来人们不再需要办公室。本文讨论办公室的终结是否会来到,以及这为什么对于人们来说是几家欢喜几家愁。

阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。

11.【答案】

【小题1

A【小题2E【小题3G【小题4D【小题5F

【解析】1A.推理判断题。根据后文It reveals that children with older brothers take longer when it comes to developing language skills.研究表明,有哥哥的孩子在发展语言技能方面需要更长的时间。可见前文应该是发现有哥哥的不足之处,所以A选项:然而,一项新的研究发现了一个有趣的缺点。符合语境,故选A

2E.推理判断题。根据后文Only children with an older brother have these linguistic difficulties.只有有哥哥的孩子才会有这些语言上的困难。显然这是研究人员得出的结论。所以E选项:现在,研究人员说他们已经改进了这些发现,以得出更具体的结论。符合语境,故选E

3G.逻辑关系题。根据前文One would assume that children with older brothers would grow up around more conversation on a daily basis,thus speeding up their language development有人会假设,有哥哥的孩子会在每天更多的对话中成长,从而加快他们的语言发展。G选项:然而,研究人员说,这些孩子实际上比他们的哥哥需要更长的时间来培养这些技能。G中的however与前文形成对比,说出相反的语言发展需要更长的时间,符合逻辑关系,故选G

4D.联系下文题。根据后文One is that older sisters tend to talk more often than older brothers一是姐姐比哥哥更爱说话;The other is that older sisters usually compete with their siblings less than older brothers for their parents' attention另一个原因是,姐姐们通常比哥哥们更少地与兄弟姐妹们争夺父母的注意力。可见前文应该是提出了两个假设,所以D选项:就解释这一现象而言,研究人员提出了两个假设。符合语境,故选D

5F.推理判断题。根据前文Up to now,the study's authors say they can't say for certain why children with older brothers have a harder time developing language skills.到目前为止,这项研究的作者说,他们不能确定为什么有哥哥的孩子在发展语言技能方面比较困难。可见下文应该是对于未来的设想,所以F选项:未来,他们希望调查文化或地理位置是否导致这种现象。符合句意,故选F

本文主要是对于有哥哥的孩子在语言发展方面存在的问题进行了研究。

"七选五"这样的题型,主要目的在于考查考生对文章的整体内容和结构以及上下文逻辑意义的理解和掌握。解题时最主要的两个步骤就是1.理清文章的逻辑和结构,2.在所给的原文中找出关键词或者说是线索词。文章的整体思路能帮助你在答案中筛选出符合逻辑的选项,关键词则能帮助你确定更多的细节,排除相近的选项。得出正确的答案。

16.【答案】

【小题1

D【小题2A【小题3A【小题4C【小题5C
【小题6B【小题7A【小题8B【小题9D【小题10A
【小题11A【小题12D【小题13B【小题14D【小题15C
【小题16C【小题17B【小题18C【小题19D【小题20B

【解析】1D.考查名词及语境理解。A.ambition野心;B.preference偏爱;C.barrier障碍;D.hope希望。根据下句My dog,Jett,was dying 可知我的狗杰特快死了,说明我知道我走得太快了,但这是我唯一的希望。故答案为D

2A.考查名词及语境理解。A.backseat后座;B.sofa沙发;C.carpet地毯;D.bedroom卧室。根据下文By then,Jett was lying in the backseat可知那时,杰特正躺在后座上。故答案为A

3A.考查动词及语境理解。A.stuck卡住;B.involved参与;C.lost丢失;D.spread传播。根据下句but the dog's mouth water had made the ball too5to pull out by hand.可知但是狗的口水让球太滑了,不能用手拔出来。说明球卡在了狗的喉咙里。故答案为A

4C.考查动词及语境理解。A.escape逃跑;B.erupt爆发;C.breathe呼吸;D.tremble颤抖。根据上句A ball got3in Jett's throat 可知一个球卡在了杰特的喉咙里,说明它不能呼吸了。故答案为C

5C.考查形容词及语境理解。A.tough困难的;B.random任意的;C.slippery滑的;D.typical典型的。根据下句So my daughter and I began our6to the vet's.可知于是我和女儿开始了去兽医诊所的比赛。说明狗的口水让球太滑了,不能用手拔出来,所以向兽医求助。它故答案为C

6B.考查名词及语境理解。A.competition比赛;B.race跑步;C.rescue救援;D.match比赛。于是我和女儿开始了去兽医诊所的比赛。说明救狗心切。故答案为B

7A.考查动词短语及语境理解。A.got caught in被困住;B.appealed to吸引;C.ran out of用完;D.tried out尝试。根据下句due to construction.可知由于施工而导致交通拥堵,因此大约走到一半时,我们遇到了交通堵塞。故答案为A

8B.考查副词及语境理解。A.closely亲近地;B.wildly狂野地;C.widely宽广地;D.mildly温柔地。根据下句oping to attract help and9catching the eye of several construction workers.希望能吸引到帮助,所以我开始疯狂地按喇叭。故答案为B

9D.考查动词短语及语境理解。A.took up开始;B.broke up分散;C.went up上升;D.ended up最终。根据下文Cavaja Holt was one of the workers standing there,he stuck his hand down the dog's throat and11the ball.可知卡瓦贾•霍尔特是站在那里的工人之一,他把手伸进狗的喉咙,拔出了球。说明最终吸引了工人的注意。故答案为D

10A.考查动词及语境理解。A.happened发生;B.possessed拥有;C.adopted采纳;D.aimed目标。我焦急地告诉他们我的狗发生了什么事。故答案为A

11A.考查动词短语及语境理解。A.pulled out拉出来;B.checked out结账走人;C.carried out实施;D.broke out发生。根据下句but the dog's mouth water had made the ball too5to pull out by hand.可知但是狗的口水让球太滑了,不能用手拔出来。此处说的是把球拔出来了。故答案为A

12D.考查副词及语境理解。A.Accordingly于是;B.Besides除了;C.Therefore因此;D.However然而。卡瓦贾•霍尔特是站在那里的工人之一,他把手伸进狗的喉咙,拔出了球。然而,杰特仍然没有呼吸。前后句是转折关系。故答案为D

13B.考查介词及语境理解。A.on在…上面;B.into进入;C.for为了;D.at在。霍尔特身后的人喊道:"往他嘴里呼吸!"故答案为B

14D.考查动词及语境理解。A.ignored忽略;B.advocated提倡;C.predicted预测;D.worked工作。根据下句Jett soon began breathing again.可知杰特很快又开始呼吸了。说明人工呼吸起作用了。故答案为D

15C.考查名词及语境理解。A.voyage航行;B.tour旅游;C.trip旅行;D.transport运送。我的狗得救后,我继续去兽医诊所,以确保杰特没事。故答案为C

16C.考查形容词及语境理解。A.stronger较强壮的;B.worse较差的;C.better较好的;D.weaker较虚弱的。根据下句The staff there checked the dog over and said Jett was in good health.可知那里的工作人员检查了狗,说杰特身体很好。故答案为C

17B.考查动词及语境理解。A.spot发现;B.locate找到…的确切位置;C.adopt采纳;D.recognize识别。根据上句My daughter posted this story on the Internet可知我女儿在网上发布了这个故事,要求找到他。故答案为B

18C.考查连词及语境理解。A.what什么;B.when何时;C.how怎么样;D.that连接词。根据上句Meanwhile Holt posted the story too可知与此同时,霍尔特也发布了这个故事,目的是询问狗怎么样了。故答案为C

19D.考查动词及语境理解。A.figured认为;B.searched搜索;C.exchanged交换;D.connected连接。根据下句On Thursday morning,I drove back to the construction site and thanked Holt20)可知周四早上,我开车回到建筑工地,亲自感谢了霍尔特,说明有人把他们两个联系在了一起。故答案为D

20B.考查固定短语及语境理解。A.in turn反过来;B.in person亲自;C.in advance提前;D.in general一般来说。根据上句thanked Holt可知我是亲自去感谢他的。故答案为B

本文主要讲述作者开车回家的目的是及时的救宠物狗杰特,在去兽医的路上遇到了建筑工人霍尔特并救了这只狗。

完形填空题的命题趋势

解题步骤:

1.通读全文,理解大意。重视首句信息,跳过空格,浏览全文,从整体上感知全文,理解文章大意,这是解题的基础。

2.瞻前顾后,避难就易。在理解文章大意的情况下,结合各选项的意义和用法,遵循先易后难的原则,先解决那些自己有把握的问题。对少数难题,暂时跳过,或许在上文中难以判断的题在下文中就有暗示或者明显的提示,或许一个在前面不能解答的题在填出了另一空后会令你豁然开朗。

3.复读全文,解决残敌。借助已经补全的空格,对全文有了更清楚的理解,可以集中解决所遗留的少数疑难问题。

4.再次复读,弥补疏漏,全部做好后,务必要结合自己选择的答案重新阅读短文内容,确保全文文意连贯。

36.【答案】lauched

【解析】1lauched.考查过去分词。句意:事实上,为了健康,每天至少步行10000步的想法可以追溯到几十年前日本发起的一项推广计步器的运动。分析句子可知,此处为非谓语动词作定语,campaign launch之间是被动关系,故用过去分词作定语,故填lauched

2as.考查介词。句意:后来,它被美国采纳为促进健康的目标。as表示"作为"符合句意,故填as

3who.考查定语从句。句意:Brigham and Women's Hospital的研究员李一民(I-Min Lee)说:"这个数字的原始依据没有科学地确定。"她很想知道为了保持健康和长寿,你每天需要走多少步,因此她和她的同事设计了一项研究,包括大约17000名老年妇女。分析句子可知,此处引导非性定语从句,先行词为 I-Min Lee,在从句中作主语,故填who

4devices.考查名词。句意:这些女性都同意戴上可穿戴设备,在日常活动中跟踪自己的脚步。结合句意可知,此处表示不止一个设备,故用名词的复数形式,故填devices

5It.考查固定句式。句意:结果表明,与每天走更少步的女性相比,每天走大约4000步的女性寿命更长。it turns out that...表示"结果表明...."符合句意,置于句首,首字母大写,故填It

6compared.考查过去分词。句意:结果表明,与每天走更少步的女性相比,每天走大约4000步的女性寿命更长。分析句子可知,此处为非谓语动词作状语,womencompare之间是被动关系,故用过去分词作状语,故填compared

7surprising.考查形容词。句意:这有点令人惊讶。分析句子可知,此处作表语,表示"令人惊讶的",故用形容词surprising,故填surprising

8on.考查介词。句意:事实上,平均每天走4400步的女性在大约四年的随访期内死亡的可能性比走2700步的女性低40%。固定短语on average表示"平均起来"符合句意,故填on

9to die.考查动词不定式。句意:事实上,平均每天走4400步的女性在大约四年的随访期内死亡的可能性比走2700步的女性低40%be likely to do表示"有可能做某事",故填to die

10were published.考查动词时态及语态。句意:这项研究结果周三发表在JAMA Internal Medicine上。结合句意可知,此处在讲述过去发生的事情,故用一般过去时,主语The findingspublish之间是被动关系,且主语为复数形式,故填were published

本文为说明文,主要讲述每天至少步行10000步可以使人的寿命更长。

解答此类题目应先浏览全文,概括大意,再根据句子间的提示以及括号内的汉语提示或首字母提示,依据语法规则和行为逻辑来推测并填写合适的词语。

37.【答案】Dear Jack

I'm glad to know that you're interested in Chinese culture,especially Tang poetry.As you know,Tang poetry is a very important literary form which enjoys great popularity in China.【高分句型一】They represent the traditional Chinese culture and are popular all over the world.As the golden age of poems,the Tang Dynasty produced many outstanding poets,among whom Li Bai,Du Fu,and Bai Juyi were the most well-known in history.When it comes to poems,you'd better grasp the meaning firstly,then try to recite the whole poem.【高分句型二】If you choose the right method and work hard,your learning ability can be improved.(介绍唐诗地位及影响;列举唐代的诗人以及学习建议)

Welcome to China and I'm looking forward to your view about the Tang poems.(欢迎来华并且期盼听到对方的看法)

【解析】高分句型一:As you know,Tang poetry is a very important literary form which enjoys great popularity in China.

翻译:正如我们所知,唐诗是在中国受到极大欢迎的文学形式。

分析:本句使用了which引导的定语从句。

高分句型二:When it comes to poems,you'd better grasp the meaning firstly,then try to recite the whole poem.

翻译:当谈到诗歌背诵时,你最好先抓住诗歌的含义,然后努力背诵整篇诗歌。

分析:本句使用了when引导的时间状语从句。

这是一篇提纲作文,需要写的内容已经给出,但是写作时不要仅仅对要点进行生硬的翻译,而是要添加些內容,使文章看起来更充实,要组成一篇通顺连贯的短文,一定要谈谈自己的看法。需要注意紧扣文章主题,给出的要点都需要包括,缺一不可。写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系,不能出现文章脱节问题。尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有档次。同时注意要求的字数,不要太多也不要太少。

38.【答案】Paragraph 1

Considering the old woman's condition,the kids realized they had to seek for help.While the other kids kept talking to Belford,Hope dialed 911.She told the police that they had found the lost woman.【高分句型一】The policeman who answered the phone was a little surprised to hear a young voice on the line,but carefully inquired about the details.Less than a minute after the police learned where thekids and Belford were,a rescue team arrived at the scene.The police expressed their appreciation of the kids' help and Belford was quickly returned to her care center.((描述解救老妇人的详细过程))Paragraph 2The kids came back home,yelling that they had found Belford.Daniel couldn't believe it,saying that he didn't take it seriously at first when they said they were going to search for Belford on their bikes.But now he was so proud of what they had done.When asked why they decided to look for Belford,Hope said they were determined that they could do it and believed that kids could make just as big a difference as adults.【高分句型二】((此段描述事后孩子们对于做这件事的看法))

【解析】这是一篇记叙文。文章介绍了几个孩子们做了助人为乐的好事。

高分句型一:She told the police that they had found the lost woman.

译文:她告诉他们已经找到了丢失的女人。

分析:that 引导宾语从句。

高分句型二:When asked why they decided to look for Belford,Hope said they were determined that they could do it and believed that kids could make just as big a difference as adults.

译文:当被问及为什么他们决定寻找贝尔福德时,霍普说,他们下定决心,他们可以做到,并相信孩子可以像成年人一样产生巨大的影响。

分析:When引导的时间状语从句。

续写的语言尽可能与原文的语言保持风格一致,使用自己熟悉的句型和短语进行写作,同时要注意尽可能使句子的表达形式多样化,适当的使用一些高级句式和高级词汇,以提高书面表达的档次和可读性。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuoyibo.cn 版权所有

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务